Nyheter

Ultras Göteborg skramlar till Mats rehabilitering!

Ultras Göteborg skramlar till Mats rehabilitering!

I dagarna har vi i Ultras Göteborg läst om Mats historia, som berört oss djupt.

Mats blev misshandlad på sitt arbete inom psykiatrin, det gick såpass illa att han fick bestående hjärnskador.När Mats uppsökte sjukvården fick han diagnosen ALS. Läkaren skrev ut tunga mediciner och hans hustru Carina som arbetat inom behandlingsvården för missbrukare ifrågasatte varför man skrev ut mediciner som är såpass tunga att de bryter ner kroppen. Som svar på detta fick Carina en klapp på axeln och kommentaren ”han ska ju ändå dö”.

Efter tre års tung medicinering har Mats nu fått veta att han blivit feldiagnostiserad och inte lider av ALS, utan hjärnskadorna beror på ett hårt slag mot huvudet. ALS-medicineringen har totalt brutit ner Mats kropp och lämnat mats i ett vegetativt tillstånd, vilket innebär att han varken kan gå, äta eller prata. I tre års tid har Carina och Mats kämpat för att skapa ett så drägligt liv tillsammans som möjligt. Carina har även i flera år kämpat för att Mats ska den hjälp som man ska ha rätt till, men försäkringsbolag och myndigheter har alla gett dem avslag.

För att Mats ska kunna komma tillbaka till ett värdigt liv utan dygnet runt-assistans behövs det sättas in professionella åtgärder och rehabilitering i snabbast möjliga mån. Men alla instanser har nekat Mats den hjälp och vård som krävs och man menar att Carina och Mats själva ska stå för kostnaderna som uppgår till 500 000 kr. Pengar som Mats och Carina inte har i nuläget.  

På grund av detta så har vi i Ultras Göteborg beslutat oss för att skänka 3000 kr till Mats och Carina. Vi har även bestämt oss för att i matchen mot Gefle den 19/9 gå runt på Gamla Ullevi och skramla in pengar som oavkortat går till Mats behandling. Vanligtvis brukar vi samla in pengar till tifon men detta står vi över denna gång. Vi brukar vanligtvis vara väldigt restriktiva med att avstå tifoinsamlingar, skänka pengar till förmån för välgörande ändamål, men denna gången tycker vi det är mycket viktigare att försöka hjälpa en blåvit kamrat som samhället vänt ryggen.

Inom den blåvita familjen ställer vi upp för varandra och gör allt i vår makt för att hjälpa andra kamrater i behov av hjälp. Vi har varit i kontakt med Mats svägerska Marie Asping, en av ledarna för Young Fellows och försäkrats oss om att denna insamling tas emot med öppna armar.  Mer information finns på följande Facebook- grupp https://www.facebook.com/groups/1466237206990927/?fref=ts Alla bidrag, stora som små, uppskattas och gör skillnad. Kamrater, hjälp oss att hjälpa Mats.  

En för alla - alla för blåvitt!

Leave a Comment (0) ↓