Kommandobryggan

Kommandobryggan, eller klacken som sektion H - J även kallas är hjärtat på Gamla Ullevi. Här är förväntningarna på dig som supporter lite högre än på andra platser på arenan och detta bör bejakas av varje individ som väljer att ta plats på kommandobryggan.kb

  • Här förväntas du sjunga och stötta ditt lag i 90 minuter i med som i motgång.
  • Här förväntas du deltaga i de tifon som tas fram och göra som du blir instruerad om under tifot.
  • Här bör du sätta stödet för ditt lag framför ditt egna fotbollsintresse då din uppgift här är att stötta laget.
  • Här är en plats vi respekterar varandra och behandlar varandra med ömsesidig respekt oavsett skiljaktigheter i tycken och tänk.
  • Här bör du lyssna på capon (klackledaren) och vara lyhörd efter information vad som gäller på läktaren.
  • Här är du fri som supporter och använd ditt sunda förnuft till att göra kommandobryggan till en plats där alla kan trivas tillsammans.
 

Namnet kommandobryggan kommer direkt ifrån de kommandobryggor som finns på båtar och den plats där man styr skeppet precis som vi supportrar hjälps åt att styra och stötta laget mot nya framgångar genom vårt stöd i klacken. Även symbolen med skeppsratten med siffran 12 anspelar på denna liknelse då vi i klacken är den tolfte spelaren.

Det sker ibland missförstånd bland supportrar där man tror att ”kommandobryggan” är ett namn på planket Higab har satt upp på klacksektionen för att minska skakningarna, så är icke fallet och vi skall absolut inte blanda ihop Higabs nödlösning i form av ett plank med vår klacksektion kommandobryggan.  Vi må kanske inte ha de bästa förutsättningar i Sverige på klacksektion men vi skall i alla fall göra det absolut bästa utav de förutsättningar vi har.