Nyheter

Inför premiären

Inför premiären

Inför den stundande premiären mot AIK på måndag anordnar IFK Göteborg i samarbete med en lokal kvällblaska en visning av matchen på storbildsskärm i loungen på Ullevi. Det utlovas ”intervjuer med profiler”, ”utlottningar” och ”Snart skiner Poseidon”. Vi har givetvis förståelse för att alla inte har möjlighet att åka på bortamatcher under veckodagar, men vad vi däremot inte kan förstå är att IFK marknadsför och lägger resurser på ett jippo som man valt att kalla en ”bortamatch hemma” när det enda självklara sättet att gå på bortamatch är att faktiskt vara på plats.

Det IFK borde göra är att framhålla värdet av och arbeta för att skapa ett massivt bortafölje. De resurser som nu läggs på att erbjuda en ”bortamatch hemma” bör istället användas för att skapa intresse för att åka upp och se matchen på plats. Det hade även varit en markering från IFK Göteborgs sida att man prioriterar att ha bortaresande supportrar. På IFK Göteborgs hemsida finns det endast en liten artikel där rubriken lyder ”Inför AIK – IFK”. Att först marknadsföra en ”bortamatch på hemmaplan” för att sedan totalt misslyckas med den marknadsföring som faktiskt är viktig, det vill säga att uppmana blåvittsupportrar att ta sig till Solna, får oss att undra hur man egentligen prioriterar på kamratgården.

Men vi tänker åtminstone ta vårt ansvar. Därför uppmanar vi alla blåvita att ta sig till Friends Arena på måndag, det är på plats du visar ditt riktiga stöd! Alla till Solna!

/Kamratunionen

Leave a Comment (0) ↓