Nyheter

Upprop till alla Blåvittsupportar.

Upprop till alla Blåvittsupportar.

Vi kallar till ett gemensamt upprop riktat till alla blåvita supportrar. Tillsammans och gemensamt så har nya direktiv tagits fram av undertecknade supportergrupper. Dessa är att betrakta som ett ställningstagande för en blomstrande och positiv blåvit supporterkultur.

Den senaste tiden har kantats av mörka rubriker och negativa toner rörande oss aktiva fotbollssupportrar. Vi har fört interna diskussioner sinsemellan och beslutat att vi inte kan stå handlingsförlamade inför detta, även om uppgivenheten ibland har känts stor när man följt den absurda debatt som förts i svensk media på alla håll och kanter.
Därför har ett arbete gjorts, där vi har tittat på vad vi som organiserade supportrar kan göra för att bidra till att stilla hetsen och supporterfientligheten som nu råder i Sverige. Även om vi anser att den pågående debatten är oproportionerlig, snedvriden och till stor del oinitierad, så finns det dock ett par saker vi kan bidra med själva, för att påverka till en positivare attityd.
Dessa nya direktiv möjliggör så att IFK Göteborg nu kan satsa än mer på att faktiskt framhäva den positiva supporterkultur som alltid har varit ett faktum hos IFK Göteborg.
Detta tycker vi alla känns väldigt bra, och vi anser att ett samarbete mellan klubben och dess aktiva supportrar är en förutsättning för att uppnå ett hälsosamt läktarklimat.

Följande förhållningsregler har överenskommits:

 •  Uppstyrd & strukturerad pyroteknikanvändning.
  Begränsa bengalbränningarna inne på Gamla Ullevi till ett fåtal “större” samordnade tifon, där säkerhet, disciplin och sunt förnuft är grundläggande faktorer. Vårdslöshet av tända bengaler kommer ej att tolereras!
 •  Förbud mot “bangers” och kastande av föremål.
  Förbud mot ”bangers” och kastande av andra föremål, såväl inne på Gamla Ullevi, in mot spelplanen, som i anslutning utanför arenan. Sådana handlingar fyller ingen som helst funktion och är helt bannlysta.
 •  Inget stök eller bråk inne på, runt om eller på väg till Gamla Ullevi.
  Barnfamiljer och vanliga icke-organiserade supportrar skall kunna röra sig fritt och säkert i samband med Blåvitts hemmamatcher, tredje-part får aldrig hamna i kläm. Stök, bråk och rusningar i anslutning till arenan bidrar enbart till att spela media i händerna och ger alla de som propagerar för ett integritetskränkande och orättsäkert samhälle vatten på sin kvarn, och är inget som gynnar varken IFK Göteborg eller våra supportrar.
  Gästande bortafans och framför allt ordningsmakt ombedes att respektera detta och hålla låg profil och ej agera provocerande i anslutning till Gamla Ullevi.

Vi uppmanar härmed alla Blåvita supportrar att ha dessa punkter i åtanke i framtiden, och undertecknade parter kommer alla att arbeta aktivt för att upprätthålla dessa förhållningsregler till 100%.

Mot en enad blåvit supporterkultur!
Wisemen Göteborg
Ultras Göteborg
Supras Göteborg

Leave a Comment (0) ↓